Geçirdiği trafik kazası nedeniyle omurilik felci olan Ercihan Demirhan, hayata tutunarak üniversite okudu ve mali müşavir olmayı başardı. Ancak engelli olduğu için kimsenin kendisiyle çalışmak istemediğini belirten Demirhan, "Her engeli aştım ama kafalardaki önyargıları aşamadım" dedi.
Anne Demirhan, "Ercihan'ın durumuna alışana kadar çok zorluk çektik. Ama sonunda kabullendik. Tek mutluluğum yanımda olması. Fakat artık verimli de olmak istiyor. Çabalarının karşılığını almak istiyor" diye konuştu.
Girdiği üniversite sınavından sonra Kırıkkale'den Ankara'ya gelirken geçirdiği trafik kazasında omurilik felci olan Ercihan Demirhan, yüzde 100 engelli hale geldi. Umudunu tüketmeyen Demirhan, Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirerek mali müşavir oldu. Kendi ofisini de açan Demirhan, aradan 6 ay geçmesine rağmen kimsenin kendisiyle çalışmak istememesine isyan etti.
Demirhan, özürlü olmasına karşın birçok engelin üstesinden geldiğini ifade etti. Özürlülerin, bedenen olmasa da beyinlerini her zaman kullanabileceklerini ve bu kapasitesinin değerlendirilebileceğini anlatan 37 yaşındaki Demirhan, Türkiye'de engelliye karşı toplumda çok büyük bir önyargı olduğunu anlattı. Demirhan, "İnsanlar özürlülere karşı anlayışlı gibi davranıyorlar ama iş yapmaya gelince durum bunun tam tersi" dedi. Demirhan şöyle konuştu: "Engelliyseniz, bankaya giremezsiniz, kaldırıma çıkamazsınız. Biz kendi işimizi kendimiz yapmak istiyoruz. Kendi işimi kendim yapmak istediğim için KPSS sınavına girmedim. Çünkü girsem ve kazansam devlet daireleri engelliler için uygun değil'.'
Engelinin yüzde 100 olması nedeniyle mutlaka birisinden yardım almak zorunda olduğunu belirten Demirhan, "Çok zorluklar çektim ve kendi işime sahip oldum. Ama bu çektiklerim de bir şeye değmeli. Çalışmamın karşılığını almalıyım" diye konuştu. En büyük engelin insanların kafasındaki önyargı olduğunu belirten Demirhan, çalışmaların karşılığını alabilmek için öncelikle bunun yıkılması gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: Yasadikca.com