Unutmayın Başarı Bulaşıcıdır

Öncelikle kendiniz için başarın ve katkıda bulunun. Böylece toplumsal başarı daha kolay gerçekleşecektir. Bu yazıyı 2016 yılının son günlerinde yazıyorum. Bu nedenle yeni yıl, yeni başlangıçlarla ilgili bazı notlarımı sizlerle paylaşıyorum.

“Yeni Yıl, Yeni Başlangıç, Hayaller ve Deneyimler”

Hayatımızda yeni bir sayfa açmak istediğimiz zamanlar ve bazı durumlarda yeni başlangıçlar yapmak istediğimiz anda bazı konular dikkatimizi çeker veya önümüze çıkar malum…  Bu aşamada aslında neden yeni bir sayfa açmak veya yeni bir başlangıç yapmak istediğimizi tam olarak bilmeden veya bazı durumları fark etmeden hareket ettiğimizden bunu yapabilmek biraz salt dilek veya sadece bir hayal olarak kalabilir.

Durun, hemen pes etmeyin çünkü gerçekten isterseniz ve hazır olursanız hayatınızda ve işinizde birçok konuda başarı elde edebilir ve yeni bir sayfa açabilir, yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Bunun için öncelikle geçmişin hatalarından, önyargılarından ve engellerinden kurtulmanız gerekiyor. Geçmişin hataları yanı geçmişte olduğu gibi aynı şekilde düşünür ve aynı hataları yaparsanız ne günümüzde ne de gelecekte farklı sonuçlara ulaşamaz ve farklı sonuçlar elde edemezsiniz.

Yeni bir başlangıç ise sanıldığından daha kolay olur eğer geçmişin yüklerini, önyargılarını ve sizi engelleyenleri arkanızda bırakırsanız. Unutmayın sizin en büyük engeliniz kişiler, olaylar ve durumlar değil öncelikle sizsiniz.. bu aşamada mazeretlerin de arkasına sığınmayın çünkü size fayda sağlamaz. Dahası geçmişteki bazı kişi ve olayları da suçlamayın, hem yararı olmaz hem de ilerleyemezsiniz.

Delilik: aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemektir. (Albert Einstein)

Başarmak için değişmek ve gelişmek lazım. İsterseniz aynanın karşısına geçin ve kendinizle sohbet edin. Unutmayın insanlar birbirlerine yalan söyleyebilir ama en kötüsü insanın kendine yalan söylemesi ve daha da kötüsü bu yalana kendisinin inanmasıdır. Unutmayın özellikle yeni işlerde ve yeni başlangıçlarda hayaller önemlidir. Sakın hayal etmeyi hayalcilik ile karıştırmayın. Hayallerinizin olması gerekir varmak isteyeceğiniz liman yoksa ne hayal ne de yolculuk size bir şey sağlamaz. Başarının önemli öğesi ise hayaldir.

Aşağıdaki cümleler Facebook profil sayfamdan..

“Hayallerinizin peşinden koşun koşamıyorsanız yürüyün, yürümek sorun ise aklınızdan hiç çıkarmayın hayallerinizi, asla bırakmayın onları.

Hayallerinizi bırakırsanız sizden geriye ne kalır iyi düşünün. Bırakırsanız eğer, kendiniz dahil kimseye haksızlık etmeyin. Anlamı kalmaz.

Zamanı gelince hazırlıklı olursanız bir gün şansınız dönebilir, başarabilirsiniz ve hayalleriniz gerçekleşebilir. Eğer gerçekten çok isterseniz belki de hayalleriniz size gelir.

Her şey size karşı gibi göründüğünde, uçakların rüzgarla değil, rüzgara karşı uçtuklarını hatırlayın.”

2017 için benim dileğim; “iyi dileklerimizin sağlık ve mutlulukla gerçekleşmesi yanında, sevdiklerimizle yaşayacağımız, başarılarımızın arttığı,  hedeflerimize ulaştığımız bir yıl” olacaktır.

 

Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z