Pozitif Engelli

Pozitif engelliler bu olumlu düşünce yapılarından dolayı kendilerine koydukları hedefleri hep başarmışlardır.

Tüm insanlar için olumlu bakış açısı önemlidir fakat hayatın zorlukları ile daha çok mücadele etmek zorunda olan kişiler için pozitif olmak daha önemlidir.
Hayatın içinde yer almakta zorlanan gruplardan biri de engelliler olduğuna göre ben bu yazımda engelli kişilerdeki pozitif düşüncenin hayatlarına katacağı olumluluklardan bahsetmek istiyorum.
Pozitif engelli olursanız birçok şeyi farklı görebilir ve kendinizdeki potansiyeli algılayabilirsiniz.
Optimistik bir bakış açısı gözlerinizdeki perdeyi kaldıran ve size mutluluğu gösteren bir bakış açısıdır. Açıkça söylemek gerekirse "Her engelli pozitif olamaz" fakat başarılı olmuş engelli arkadaşlarımızda bu bakış açısının ve düşünce tarzınızın onları başarıya götürdüğünü söyleyebiliriz.
Pozitif olmak negatif düşünceden kopmak demektir.
Pozitif engelli olmak istiyorsanız öncelikle dış görünüşünüzü değiştirerek kendinizi daha motive, enerjik ve güçlü hissetmeye başlayabilirsiniz. Şunları yaparak "pozitifengelli" olmaya çalışabilirsiniz: 1. Sabah kalktığınızda gülümseyin. Aklınızdaki kötü düşünceleri çıkarın. İyice bir gerinin, derin bir nefes alın ve o günün iyi geçeceğini, iyi şeylerin olacağını kendinize söyleyerek güne başlayın.
Kendi kendinize şunu söyleyin "Mutlu ve pozitifim, bugün çok güzel olacak." Ve buna inanın! 2. Bir şeyleri başarabileceğinize inancınız olmalıdır. Bu yüzden kendinize bir slogan bulun "Her zaman yapabilirim" ya da "Ben yine başarabilirim" gibi. Eğer sloganınızı yeterince tekrar ederseniz inanmaya başlarsınız. Bu sözlerinizi laf olsun diye değil inanarak söylemelisiniz. 3. Moraliniz bozukken gülümseyebilmeli, kendinize kahkahalarla gülebilmelisiniz. Problem ne olursa olsun hayat devam edecektir ve siz üzülmeyle vaktinizi harcamamalısınız. Her gün kahkaha atamak hem sağlığınız hem de moraliniz açısından önemlidir. Kahkaha iç organlarınızın rahatlamasına ve oksijenin vücudunuza pompalanmasını sağlar. Yani dünyanın komik tarafını görmek önemlidir. 4. Kendi başarılarınızı kutlayın. Sadece para ya da kariyer başarıları değil sokağa çıkabilmiş, okulda bir üst sınıfa geçmiş, birilerine yardım etmiş, hatta bir kitabı okumuş ve gülümseyerek pozitif bir günü geçirmiş olmanız gibi her türlü başarınızı tebrik etmelisiniz. Eğer birilerinin hayat kalitesini artırmış bir engelli arkadaşınızı bile hayata kazandırmış iseniz, kendi yaşam tecrübenizi geliştirmişseniz ne mutlu size. Tüm bunlar sizin özgüveninizi geliştireceklerdir. 5. Neyi başarmak istediğinizi kendinize sürekli hatırlatın. Hala aynı hedeflere sahip misiniz? Bazen yönümüzü değiştirmek, belki duraklamak istiyor olabiliriz. Belki gerçekten istediğinizle hedefiniz aynı şey olmayabilir. İçgüdülerinize güvenin. Kendinizi daha iyi bir hayat için değiştirmeye istekli ve hazır olmalısınız. Bu yüzden eğer doğru yoldaysanız pozitif ve mutlusunuz demektir. 6. Temiz havaya çıkın, parka gidin olmadı pencereden balkondan bakın mutlaka temiz havayı soluyun ve oksijeni vücudunuzdan eksik etmeyin. 7. Bardağın dolu tarafını görmezlikten gelmeyin. Pozitifengelli olacaksanız öncelikle herşeyin pozitif tarafını görmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Eğer kendinizi negatif düşünür yada konuşurken fark ederseniz durun ve aynı konuda pozitif şeyler düşünüp söylemeye çalışın. 8. Bir şeyleri olabilir kılacağınızı düşünün. Pozitif düşünürseniz pozitif şeyleri çekersiniz. İstediğiniz şeylere odaklanın, optimistik olun. 9. İyi şeylere zaman ve enerji ayırın. Mutlaka iyi geri dönüşler alırsınız. Hatta iyiliğinizi de başkalarına aktarıyor olmanız iyi bir şeydir. 10. Değiştiremeyeceğiniz şeyler yüzünden sıkılmayın. Yapabileceğiniz ya da değiştirebileceğiniz şeylere vakit ayırın. Herşeye rağmen tüm çabalarınıza rağmen değişmemiş ise değiştirmek için harcadığınız zamanın aslında size ne kadar güzellikler kattığını düşünün… Hiçbir şey boşuna değildir. Mutlaka olumlu bir yanını bulun!
İyi ya da kötü neyi tercih ederseniz edin sizin hayatınızı etkileyecektir.
Gülebilecekken somurtmak niye, mutluluk yerine üzüntüyü seçmek mantıklı mı? Hayat bu kadar iniş-çıkışlarla doluyken ‘pozitif engelli’ olmaya odaklanmak sizi daha iyimser ve mutlu yapacaktır.
Pozitif engelli olmaya karar verdiğiniz anda yukarıdaki maddeleri de tek tek uygulamaya başlayın ve inanın hayatınız daha güzelleşecek ayrıca denemekten ne kaybedersiniz ki?
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z