Oneday Onefocus Leadership Yine Muhteşemdi

 Bu yıl II. sini düzenlediğimiz 'Oneday Onefocus Leadership I Birgün Birodak Liderlik' programı 6 Mayıs tarihinde Türk Telekom ve Taksim Divan Otel sponsorluğunda yeniden gerçekleştirildi. Türkiye’nin ilk ve tek engelli insan kaynakları ve kariyer portalı Engelsizkariyer.com kurucusu Mehmet Kızıltaş’ın sunuculuğunu yaptığı programda 20 çalışan engelli ve 5 engelsiz üniversite öğrencisi olmak üzere 25 kişi geleceğin liderliğine hazırlandı.

Engelsizkariyer.com Akademi’nin hazırladığı programda öncelikle ‘Neden buradayız?’ diyen Moderatör Zuhal Karan açılış konuşması yaptı. Ardından ‘Zihintonik’ adlı sunumu ile Yönetim Danışmanı Selim Geçit değişim hızının akıl almaz bir boyuta geldiği bugün yaşam kalitesini arttırmak isteyenlerin farkında olması gereken sinsi tuzaklardan bahsetti. Mühendis ve eğitmen Funda Etan ‘X ve Y kuşağında Motivasyonun Başarı  Üzerindeki Etkisi’ sunumu ile farklı kuşakların birbirlerini tanımaları ve anlamalarının çatışmaları azaltacağı ve başarı performansını arttıracağından bahsetti. Mentor ve Satış Koçu olan Koray İnan ise ‘Kişisel Markalaşma ve İmaj Yönetimi’ ile her gün ve her dakika kendimizi ifade etmeye ve anlatmaya çalıştığımızda anlaşılmak istiyoruz ve bunun yolunun kendi farkındalığını keşfetmekten, güçlü yanlarını ortaya çıkarmaktan ve ikna sanatını anlamaktan geçtiğini paylaştı. Öğle yemeği öncesi son konuşmacı Humor Trainer Cengiz Ferhat Altay ‘ Bu işte Bir Mizah Var’ diyerek günlük yaşam ve iş hayatının zorluğu ve stresle mücadele de etkin kullanabileceğimiz mizah atölyesi ile karşımızdaydı.

Öğleden sonra program heyecanla devam etti. Eğitmen ve Koç Kutsal Köse ile birlikte Kurumsal Gelişim Danışmanı ve Eğitmen Yonca Yiğit’in birlikte sundukları ‘Kendini Keşfet, Performansını Ortaya Koy!’ adlı sunumları ile iş hayatında başarı anahtarlarının faydasına odaklanmak, başarı anahtarlarından biri olan özgüvene odaklanmaktır diyerek motivasyonumuzu arttırdı. Kişisel İnovasyon stratejisti ve Yazar Şermin Yılmaz ‘Liderilikte Kişisel İnovasyon’ adlı sunumu ile her liderin önce kendi hayatını ve kariyerini inove edilmesi gerektiğini söyleyerek kişisel inovasyonun daha başarılı, daha mutlu ve daha iyi bir kişi olmak için neler yapılması gerektiğini paylaştı. Program İş Atölyeleri’nden ‘Liderlikte Kişisel İnovasyon Atölyesi’ ile Şermin Yılmaz önderliğinde liderlikte ilham, hedef belirleme, yetkinliklerini ve gelişmesi gereken yönleri ile yüzleşme ve bunları nasıl kullanacağını keşfederek hayatının bir parçası haline getirerek bunları nasıl kullanacağımızı bizlerle paylaştı. İş Atölyeleri; Turkcell Diyalog Müzesi Kurucu Ortağı Hakan Elbir’in ‘Sessizlikte Diyalog İş Atölyesi’ ile devam etti. Tamamen sessiz bir ortamda, işitme engelli rehberler eşliğinde ve profesyonel eğitmenler liderliğinde iletişimde odaklanma, göz teması, dikkat, yaratıcılık, özgüven ve empati ile sağlıklı iletişim ve zorluklarla baş edebilme yetkinliklerini farklı bir seviyeye taşıyan bir buluşma gerçekleştirildi. Son konuşmacı Assessment Systems Kurucusu ve CEO ‘su Levent Sevinç’in liderlik hikayesi ile başarılı bir lider olmanın farklı bir hikayesini dinleyicilerle paylaştıktan sonra ödül töreni gerçekleştirildi. Programa katılanlara diplomaları verildikten sonra günün sürpriz müzik Dinletisi ‘Şekersiz Band ile keyifli bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Böyle uzun, etkili, keyifli ve dolu dolu bir günlük programda olmaktan yine çok büyük bir keyif aldım. Her zaman söylediğim gibi hiçbir başarı bir kişiye ait değildir; öyleyse arkada yer alan grafiker, matbaacı, ozalitçi, fotoğrafçı, sosyal medya uzmanı, kameraman, garson, teknik ekip, temizlikçi, karşılama ekibi, gönüllü ve güler yüzlü çalışanlar, hazırlayan ve sunanlar, katılımcılar, konuşmacılar, eğitimciler, dinleyiciler, destekçiler, şoförler ve küçük de olsa katkı sağlayan herkese içtenlikle ve sonsuz teşekkürlerimle..

 

Hasibe Kızıltaş

10 Mayıs 2017

Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z