Kariyer Dünyası'nda Engelliler
Ülkemizde son yıllarda atılan büyük adımlarla engelliler iş dünyasında hedefledikleri kariyer olanaklarına daha kolay ulaşıyor. Engelliler aldıkları eğitim ve kurslarla; edindikleri bilgi ve deneyimlerle kendilerini geliştiriyorlar. Engelli bireyler daha önceden sadece bulabildikleri herhangi bir işte istihdam edilirken şimdilerde ise kendi alanlarında ve çalışmak istedikleri işlerde istihdam ediliyorlar. Örneğin orman mühendisi olan engelliler artık hem kamuda hem de özel sektörde kendi alanında istihdam olanaklarına kolaylıkla kavuşabiliyor.  
Birçok zorluk ve çabaların ardından gelişen ülkemizin en önemli bireyleri olan engelliler istihdamda hak ettikleri yerde olmanın mücadelesini neredeyse kazandı diyebiliriz. Engellilerin kariyerlerinde önyargılar gibi benzer problemler tamamen ortadan kalktığında işverenin engelliye bakışının değişmesi sağlanırken, birçok eğitim ve çalışmalar ile engellilerinde kendi potansiyellerini keşfetmesine olanaklar sağlamaktadır. Bu ve benzeri güzel gelişmeler gün geçtikçe daha da önem kazanmaya devam edecek.
Günümüzde bilinçli toplum herkesi her konuda bilinçli olmaya itiyor; böylelikle tüm bireylerin ve engellilerin de sorgulaması, araştırması ve öğrenmesiyle engellilerin kariyer dünyasındaki yeri ve önemi farklı bir noktaya geldi. Engelli birey iş arama sürecinde daha bilinçli hareket ederek özgeçmiş oluşturmanın önemini keşfetti. Özgeçmişin kişinin neredeyse aynası olduğu dikkate alınırsa daha özenli hazırlanan özgeçmişler birçok veritabanında yerlerini aldı.
İnsan kaynakları sektörü son birkaç yılda atılan büyük adımlarla daha da önemli bir yer edinirken engellilerin de bu alanda önemli yer edinmesi kaçınılmazdı. Engelsizkariyer.com Türkiye’nin ilk Engelliler İnsan Kaynakları ve Kariyer Portalı olma özelliği ile engellilere ‘kariyer dünyasında biz de varız’ dedirten bir proje oldu. Dünya da bir benzeri daha bulunmayan bu çalışmayla Engelsizkariyer.com Avrupa’da örnek proje olarak gösterilmenin yanı sıra birçok seminer ve programlarda başarılarından söz ettiriyor. Türkiye’de yaşayan tüm engellilerin istihdamında özel sektörde engelli personel yerleştirmeleriyle altın vuruş yapan Engelsiz Kariyer verdiği eğitim ve seminerleri, projeleri ve kurslarla ilklere imza atmaya devam ediyor.
Bundan böyle‘Kariyerce’ başlığı ile Engelsizkariyer.com’da tüm okuyucularımızla buluşmaya devam ederek, kariyer dünyasında engellilerle ilgili çalışmalarımız, bilgi ve deneyimlerimizle gözlemlerimizin harmanlaştığı anları sizlerle paylaşacağım.
Başarı dolu bir kariyer yaşamı dileklerimle…
‘Kazanmak için Başlamak Lazım’
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z