Kadınlar Ve Engelliler

Öncelikle bir kez daha Dünya Kadınlar Günü'nüzü kutlarım. Malum 8 Mart tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.. Yine aynı bakış açısı ile “Dünya engelliler günü” de geçen yıl 3 Aralık günü kutlanmıştı. Doğal olarak yıl sonunda yeniden kutlanacak.

Eğer söz konusu bu günler salt kutlama, şiir okuma, protesto hatta çeşitli etkinlikler ve aslında iyi niyetli ama güne özel odaklı aktivitelerle geçerse pek de kalıcı olmuyor malum. Bu durumda da ne kadınlar ne de engelliler günü hatta haftası için planlı ve programlı çalışmalar öncesi ve sonrası olmak üzere, dahası sonuç odaklı yaklaşımlar yerine gürültüsü çok ama içi boş aktivitelere dönüyor ne yazık, siz de öyle düşünüyor musunuz bilmem?
 
Bırakın basından biri olarak kişisel olarak dahi katılığım etkinliklerde özellikle engellilerin bir çeşit süs, duygu sömürüsü hatta reklam aracı olarak ortalarda dolaştırılmasından, haber odaklı ama nedense daha çok reklam yaklaşımlı verilen hediyeler falan… sonra ise “şimdi işyerinde sıkıntı olmasın ben, biz o arkadaşı sigorta yapalım hatta maaşını da verelim katkımız olsun” diyenler… “Kardeşim ben de istiyorum engelli çalıştırmayı ama bulamıyoruz kalifiye engelli…” falan diyenlere …
 
Bu kapsamdaki yaklaşımlarla ilerleme olmayacağını söz konusu pansuman tedbirler ve önerilerin ise geçici en fazla birkaç ay için olduğunu söylemeye bile gerek yok..
 
Oysa çözüm siz firmalara ve tüm engellilere oldukça yakın. Bunun için www.engelsizkariyer.com sitesini ziyaret etmeniz yeterli olacak.
 
Kurumsal üyelik de mümkün. Lütfen yararlanın ve yararlanacağını düşündüğünüz firma ve kişilerle paylaşın.
 
Engellinin neler çektiğini kimse bilemez kendisinden ve annesinden başka…
 
Engelliler bizlerden biri olarak iş ve hayatımızda aramızda yer alamadıkça yaşanan sorunların farkında olamayız. Eğer çözümün parçası olmazsak da ileride sorunlar bizimle veya yakınlarımızla ilişkisel olduğunda ise çözüm sandığımızdan daha uzak olabilir.
 
Eğer ciddi bütçelerimiz olsaydı şunu veya bunu yapardım demek işin kolayı. Bence kadınlar ve engellilere yönelik tercihen ilişkisel ve bütünleşik projeler artacak olursa başarı daha kolay yakalanabilir. Ben de bir projeyi UNIFEM için hazırlayan bir ekip yöneticisi olarak bu konuları sadece yazmadığım, çeşitli şekillerde katkılarda bulunduğumdan dolayı da memnunum. Söz konusu proje Mart sonu gibi kesinleşiyor. Sonucu bu satırları okuduğunuz Mayıs ayında bizler de proje ekibi olarak öğrenmiş olacağız. Bu kapsamda proje ve çalışma yapan herkese gönülden teşekkürler ve başarılar diliyorum.
 
Gelecek etkinliklerde görüşmek üzere.
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z