İyi Düşüncelerin Hayatımıza Kattıklarının Farkında mıyız?

İyi şeyler olsun ister misin hayatınızda?

…O zaman iyi şeyler düşünün(!)
Aklımızdan geçen her düşüncenin gerçekleşebilme ihtimalini düşünün.
Güzel şeyler ister, iyi şeyler düşünürsek aynen bunlar gerçekleşir. O halde hayatımızı değiştirmek istiyorsak ilk önce düşüncelerimizi değiştirmeliyiz.
Hep duyarız, bir şeyin üzerine çok düşer, başına bir şey gelmesin diye daha çok çabaladığımızda o şeyin başına mutlaka bir şey gelir.
Örneğin; benim için otomobilim çok değerlidir ve ben otomobilimi daha güvenli olduğunu düşünerek kapımın önüne park ediyordum fakat gelin görün ki! Bu park ettiğim yerde gece yarısı arabama çarpıp kaçanlar, oto hırsızları, çizikler vs… sonra sabah işe gitmek için otomobilimin yanına gelince gördüğümde yaşadığım mutsuzluk ve hüsran “sende nazar var!”diyorlar, “sakınan göze çöp batar”diyorlar…diyorlar da…diyorlar…
…fakat işin asıl ilginç yanı bu benim park ettiğim yere birçok otomobil hergün park ediyor ve hiç kimsenin şikâyeti yok. Hatta bir deneme yaptım başka yerlere park ettim uzak durdum kapı önündeki yerimden, takip ettim(!) O yere başka otomobiller park etti “sorun yok!” diye bir şey olmuyor diye yine park ettim yine benim otomobile çarpılmış, hasarlanmış olarak buldum.
-“Neden ben(?)” diye kendime sorduğumda “önemsediğim için, fazla titizlendiğim, bir şey olacak diye düşündüğüm için” cevabını veriyorum kendime.
Korktuğumuz şeyler başımıza geliyor(!) Çünkü biz korkuyla yola çıkar ve hep bunu beynimizde kurgularsak etrafa negatif enerji yaymış oluyoruz.
Hep hastayım diyen insanlar mutlaka hasta olurlar beyin şartlanmaya görsün hangi hastalıktan korkup, çağırıyorsanız onu getirir.
Çevrenize baktığımızda bununla ilgili birçok örnek görebiliriz.
Gelin bundan sonra “Nasılsın?”diyenlere, iyi hissetmesek bile “Çok iyiyim” diyelim. Ama inanarak…
Düşüncelerimizle şekillendirdiğimiz beyin gücümüz ile neler başarabileceğimize inanalım! İnsan isterse bu güçle kendini felç de edebilir, öldürebilir de, fakat kanseri de yenebilir. Yeter ki beynimizi olumlu düşünceler ile şartlandıralım. Beynimizde yaklaşık 13 milyar civarında sinir hücresi vardır. Her bir hücre yaklaşık 7.3 kilo voltluk enerji açığa çıkarır. Pratikte mümkün değil ama teorikte beyindeki tüm sinir hücrelerinin aynı anda enerjilerini saldığını varsayalım, yaklaşık 350 milyon kilo voltluk bir enerji açığa çıkar ki bu da büyük bir metropolün tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak güce sahiptir.
Beyin gücüyle, düşüncelerimiz ile neler olabileceğini, aşağıda sizlerle paylaştığım ve okuduğum bu küçük yazıda yine görüyorum. Yaşanan aynen şöyle;
 "Et taşımaya yarayan soğutuculu bir tren, temizlenmek için bir istasyonda durur. İşçiler vagonları temizlemeye başlarlar, işçinin biri bir vagonu temizlerken diğer işçi o vagonu boş sanıp kapısını dışarıdan kilitler..Biraz sonra tren hareket eder, ve bir durak sonra et almak üzere bir istasyonda durur.Kapalı kalan işçinin vagon kapısı açıldığında işçinin donarak öldüğü görülür.Fakat bir bakılır ki, vagonun ısısı normal ısıda yani dondurucuya geçirilmemiş. Ama kapalı kalan işçi bunu bilmediği ve donarak öleceğini sandığı için beyin aynen donmanın şartlarını hazırlamış, donmanın tüm belirtilerek göstererek vücudu buna uydurmuş ve bu şekilde ölmüştür.". .
Kısacası beyninizi olumlu şeylere kanalize etmek çok önemli… Kaç yaşında olursak olalım hep bir hedefimiz ve hayallerimiz olsun ki sağlıklı ve uzun yaşayabilelim.
İnsan hayal ettiği müddetçe yaşarmış. Ne doğru bir laf değil mi? Dün bitti. Dünün tekrarı yok aynı rüyalar gibi. Yarını, hiç bilmiyoruz, iyi şeylerde olabilir kötü de. Ama biz iyi olanı düşünelim ki! İyi olsun… 
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z