İşleyen Demir İnsan (1)

Ne kadar çalışkan bir ecdaddan bugünkü yeni nesile uzun bir serüven fikrinden yola çıkarak işleyen demir insanın neler başarabileceğini anlatma zamanı…

İş hayatında motivasyonunuzu sağlayın.
Daniel H. Pink ‘İnsanlar, en iyi performanslarını ancak içsel olarak değer verdikleri bir işi yaparken verebilirler.‘ derken acaba karıncalardan esinlenmiş olabilir mi? Asker karıncaları araştırın okuyun ya da izleyin. Onların bir ordu gibi hareket ettiklerini hayretle izleyecek, koca bedenimizle hala neden bir şeyler yapmadığımızı kendimize soracağız.
Hayatta kalmak için hayvanlar ve bitkiler mücadele ruhuyla hareket ederken biz neleri kaçırıyoruz bir düşünelim. İçgüdüsel dürtülerle nesillerini sürdürmek, yavrularını koruyup kollamakla insanı şaşırtan binlerce canlı gözünüzün önünden hızla akıp geçsin… sizi de kendileri gibi olmak için dürten ve içinize mücadele aşkı getiren her şeyi düşünün. Doğa en güzel motivasyona sahip. Bizler zorlu yollardan geçmeyeceğiz geçit vermez dağlardan uçmayacağız akıl almaz düşmanlarla yolumuzda savaşmayacağız sadece kendimizi motive edip, aslında iş hayatının gözümüzde büyüttüğümüz kadar da zor olmadığını anlamaya çalışıp motivasyonumuzu arttıracağız. Bize bu motivasyon, dağları aşacak cesareti verecek kadar çok iyi gelecek emin olun. En zor şartlarda en çıkılması zor anlarımızda hayata bir başka bakmasını öğrenince ne çok zaman kaybettiğimizi göreceğiz. Yapılacak çok iş varken hala neden buradayım dedirtecek bizi motive edecek her şey aslında hep yanı başımızda…
Çalışmak için daha neyi bekliyoruz!
İşte size iş fırsatları. Binlerce firma on binlerce ilan yüzlerce başvuru… istatistikler bu rakamları sıralamakta zorlanabilir ancak iş yok diye oturanlar hariç. Başta İŞKUR olmak üzere özel istihdam büroları her gün sizler için mesai yapıyor.
Hatta engelliler için de kariyer olanakları artık daha profesyonel. Özellikle engelli çalışan sektörüne önemli katkılar sağlayan Engelsizkariyer.com aracılığı ile engellilere istihdam ve kariyerde fırsat eşitliği sağlanıyor.
Hangi işi aradığınızdan emin olun ve CV’lerinizin daima güncel olmasını sağlayın. Kendinizi geliştirecek eğitimler alın. Çevrenizle aktif iletişimde olun. İş aramak tıpkı çalışmak gibidir, bu nedenle günün erken saatlerinden itibaren iş aramaya koyulun. İnternet üzerinden kendinize uygun işleri seçerek ilanlara başvurun, gazete ilanlarını takip edin. Unutmayın işleyen demir parlar misali çalışan insan ışıldar..
İş ararken pes etmeyin ve daima gülümsemekten çekinmeyin…
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z