Farklı Olmayı Değerlendirme

Farklı olmak nasıl bir duygudur? Bazen sıkıntı verici, yorucu, utandırıcı olabilir. Farklı olmak,bulunduğunuz toplulukta olanların yaptıklarını yapamamak, anlayamamak, kendinizi anlatamamak, size garip bakmalarıdır bazen. Bazen farklı olmak hoştur. Bakışlar, hakkınızdaki konuşmalar, sizi dinlemeleri kendinizi farklı hissetmenize neden olur. Bazen olumsuz, bazen olumlu ama her zaman biraz zor...

Önemli olan farklılıklarımızı olumlu hale getirebilmek.Bu bazen çok yorucu, hatta olanaksız gibi görünebilir. Çevrenizdekiler işinizi kolaylaştırmaz, hatta zorlaştırabilir ve sizi engellemeye çalışabilirler.

Eğer farklı olmak sizin seçiminiz değilse, her şeyden önce farklı olmaya kendinizin alışması gerekir. Siz alışıp, farklı olmayı kabullenirseniz  başkalarına anlatmak kolaylaşacaktır. Bu farklı olmaktan da zor gelebilir. Zorlukları aşmanın bir yolu birlikten geçer. Önce sizinle aynı farklılığı paylaşanlar, sonra sizi anlayanlar, sonra diğerleri....

Evet, farklı bir sitede, farklı düşünenlerle fark yaratmaya çalışacağız. En başta söylediğim gibi farklı olmak zordur. Farkı yaratmak için işbirliği gerekir. Nelerin yapılması gerektiğini, nelerin konuşulması gerektiğini sizler seçerseniz tartışmak, çözüm aramak kolaylaşır.

Sizlerle burada paylaşamaya, gündem yaratmaya, çözüm bulmaya çalışacağız. Şimdilik sadece MERHABA!

Suna Aslan

Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z