Engelsizkariyer.com Zero Project Dünya Ödülünü Aldı

 

Zero Project 2017(https://zeroproject.org/ ) konferansı ve ödül töreni Avusturya, Viena’da 22 – 24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Engelsizkariyer.com yenilikçi projeler arasında engelli istihdamına farklı ve yenilikçi bakış açısı ve uygulamaları ile Birleşmiş Milletler(BM) Vienna International Center’da düzenlenen ödül töreninde çok prestijli Zero Project Sertifikasını almaya hak kazandı. Sertifikayı kurucu Martin Essl ve direktör Michael Fembek Engelsizkariyer.com ekibine takdim etti. 

 

Essl Vakfı'nın bir girişimi olan Zero Project, engelli insanların hakları, engellilerin karşılaştığı sorunlara en yenilikçi ve etkili çözümlerin paylaşıldığı bir platform sağlıyor. BM Engelli Hakları Sözleşmesi'nde yer alan ilkeler doğrultusunda hareket eden Zero Project’in tek amacı, engelsiz bir dünya yaratmaya yardımcı olmak.

 

2011 yılından bu yana düzenlenen Zero Project’te bu yıl 58 ülke, 243 katılımcı ve 56 yenilikçi proje yer aldı. Bu yılın teması İstihdam, İş, Mesleki eğitim ve öğretim başlıklarından oluşuyor ve 3 gün süren konferansta, yenilikçi Politikalar ve Uygulamalar'ın arkasındaki kişiler çözümlerini ve metodolojilerini paydaşlar, hükümet temsilcileri, sosyal girişimciler, STK’lar ve diğer önemli katılımcılar da dahil olmak üzere engelliler dünyasındaki meslektaşlarına sundular. Böylelikle var olan bu yenilikçi uygulamalar başka ülkelerde de nasıl uygulanacağı hakkında katılımcılar birbirleriyle etkileşim kurma fırsatını yakaladılar.

Ayrıca konferansta engellilere yönelik teknolojik yeniliklerinde yer aldığı ve sunum yaptığı programda en son teknolojik erişilebilir yenilikçi uygulamaları standlarında ziyaret etme fırsatı yakaladık. Deataylar için linki tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=oWrZemTbnuY

 

Türkiye'nin ilk engelli işgücü kaynağı engelliler insan kaynakları ve kariyer portalı Engelsizkariyer.com, dünyanın en saygın ödüllerinden "Ten Outstanding Young Person of the World 2013" JCI - TOYP dünya finalinden sonra 2. Dünya ödülünü Zero Project 2017 (https://zeroproject.org/practice/turkey-engelsizkariyer/ ) de almış oldu.

 

Sosyal girişimcilik örneği ile engellilerin istihdamında farkındalık ve yenilikçilikte öncü olan Engelsizkariyer.com (http://www.engelsizkariyer.com/ ) engelli istihdamında makro hizmetleri ile dünyada rol model olan çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sadece engellilere özel kariyer, kişisel gelişim ve mesleki eğitim ve istihdam çalışmalarımızla sektörde öncü olarak bizler istihdamda öncelikle erişilebilirlik sorunlarının ardından önyargıların kaldırılarak istihdam seferberliğinin başarıyla sağlanacağına inanıyoruz. 

 

Türk Hava Yolları sponsorluğunda Zero Project 2017 konferansına katılan Engelsizkariyer.com ülkemiz ve dünya engellileri için çalışmalarına devam ediyor. Tüm ekibimize ve sponsorlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

 

  

Saygılarımla,

 

28.02.2017

Hasibe Kızıltaş

Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z