Engelsiz Kariyer Günleri EYAFEXPO’da 3. Kez Düzenlendi

Engelsiz Yaşam Fuarı 2016 da bu yıl 3. Kez düzenlenen Engelsiz Kariyer Günleri ile istihdamda 100’e yakın adayın işe girmesi hedefleniyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Engelsizkariyer.com yaptığı yeniliklerle kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Bu yıl 30 firma ile 80’ e yakın insan kaynakları uzmanı 4 gün boyunca yüzlerce adayla mülakat gerçekleştirme fırsatını yakalamış oldu.

 

1-4 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen EYAFEXPO 2016(http://www.engelsizyasamfuari.com/)  binlerce ziyaretçi akınına uğradı. Fuarda yerli ve yabancı çeşitli firma ve yetkililerin bulunduğu devasa alanda dünyada bir ilk olan Engelsiz Kariyer Günleri etkinlikleri ile farklı bir yenilik oluşturuyor. Engelsiz Kariyer Günleri sokağında yer alan firmalar insan kaynakları uzmanları ile bire bir mülakat ve işe alımlarını gerçekleştirdi. Hatta geçen yıl işe alınan adayımız bu yıl firma temsilcisi olarak işe alımlarını hikayesini bizlerle paylaşarak gerçekleştirdi. Daha önceki yıllarda işe giren diğer adaylar da standımızı ziyaret ettiler. İş görüşmesine davet edilen ya da iş görüşmesinden haber alan iş arayan veya iş değiştirmek isteyen tüm engelliler mülakattan önce kayıt masasında özgeçmişlerini oluşturup tüm firmalar ile mülakat görüşmelerine katılabilme fırsatı yakaladılar.

 

Bu yıl Karanlıkta mülakat etkinlikleri ile firma yetkilileri iş fırsatından yararlanmak isteyen adayları ile Karanlıkta Diyalog ekibinin hazırladığı ve sunduğu BlackBox etkinliği ile önyargısız mülakatların gerçekleştirilmesi sağlandı. (http://www.turkcelldiyalogmuzesi.com/is-dunyasi)

 

Milli okçu Nabi Yener Odaklanmanın Başarıya Etkili adlı kısa sunumu ve ok gösterisi ile katılımcılara benzersiz bir deneyim yaşattı. Bununla da kalmayıp Engelsiz Kariyer Günleri etkinliğinde bir sürpriz daha yaşandı. Zen Cosplay ekibinin özel organizasyonu ile ünlü filmlerden tanınan süper kahramanlar ve karikatür karakterleriyle EYAFEXPO 2016 da Doctor X, Barbara Gordon, Matt Murdock ve Batman Engelsiz Kariyer Günleri ’16 da işverenlerle sürpriz mülakatlar yaptılar. Ünlü karakterlerin birden ortaya engelli olarak çıkması ile ilgi, şaşkınlık ve heyecan yaşandı.

 

Mülakatlara katılan adayların işaret dili tercümanına ihtiyaç duydukları takdirde görüşme sırasında destek alabilme fırsatı yakalayarak daha etkili bir iş görüşmesi sağlandı. Görme engelli rehberlerin de desteğini alan katılımcılar bu yıl daha etkin ve mülakatlara hazır bir ziyaret gerçekleştirdiler.

 

MBA Grubun düzenlediği Engelsiz Yaşam Fuarı’ında 3 yıldır en çok beğenilen, ilgi gören ve en çok sosyal etki oluşturan Engelsizkariyer.com (http://www.engelsizkariyer.com/ ) olarak katkı sağlayan destekleyen herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki sene 10. Yılını kutlayacağımız EYAFEXPO 2017 için şimdiden hazırlıklara başladık. Görüşmek dileğiyle..

06/12/16 

Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z