Engellilere Bakış Açısı

Engellilere yönelik bakış açısını iyi sorgulama, konumlama ve netleştirmek gerekir ki konunun özüne yani insana bakış açısı konusunda samimi olunabilsin.

Sakın ha üzülme, ara sıra da olsa karşılaşılınca yardım etmeye çalışma kapsamında konuya bakış açınızı konumlayın. Çünkü engellilik herkesin başına gelebilir..
Eğer yakın çevrenizde (doğal olarak siz dahil) pek engelli yoksa engellilerle ilgili haberler ve sorunlar pek ilginizi çekmeyebilir.
Genel bakış açısı ile konuya yaklaşırsak; bu site yanında çeşitli sitelerde yayınlanan onca içerik, iş ilanları, haberler, sosyal sorumluluk projeleri ve muhtelif çalışmalar, engellilere yönelik site, kurum ve oluşumlar ya da engelli hakları…. Ancak siz veya bir yakınınız birinci derece ilgili olursanız ilginizi çekebilir gibi görünüyor.
Örneğin;
•   “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olması ya da
•    “Ülkemizde 10-16 Mayıs arası Engelliler Haftası olarak kutlanıyor”
•     “Gittikçe artan engelli nüfus ve bağlı olarak engelli işsizlik oranının yüksek olması”
•      Ya da “Engellilerin çeşitli nedenlerle daha az sosyal yaşama katılıyor”
olması acaba dikkatinizi çekiyor mu?
Lütfen dikkat bu yazı kişisel yaklaşım ve sorgulamadan öte konuya çeşitli yönleriyle ilgi çekme amaçlı kurgulanmıştır.
Konunun güzel yanı ülkemizde engellilere yönelik çalışma ve projelere gittikçe artan oranda rastlıyoruz. Bu sevindirici.
Öte yandan engellilerle ilgili yapılan bazı çalışmalarda ve girişimlerde su-istimal, reklam malzemesi hatta figüran olarak kullanma veya kullanılma durumu da karşımıza çıkıyor. Konuyu aslında reklam yapma, gider olarak gösterme vb nedenlerle yapmak ama çalışmayı sosyal sorumluluk projelerinin arkasında gizleme düşüncesi ise kuldan profesyonelce saklansa da Allah katında cevabı verilmesi zor bir durum ortaya çıkarır.
Yazıyı bu satıra kadar okuduysanız sanırım konuya en azından ilgi duyuyorsunuz ve konuya bazılar gibi umursamaz bir bakış açınız yok.
Acaba birkaç saatinizi olabilirse müsait bir gününüzü engellilere yönelik bir çalışmaya destek vermek için ya da en azından konuya samimi ilgi göstermek için yapılan çalışmalarda ilgili STK’lara ve etkinliklere ayırmanız mümkün mü?
Konuya ilgi çekmek için çevrenizle bu yazıyı paylaşmak dahi bir başlangıç.
Şimdiden teşekkürler.
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z