Engellere Çözüm; İnanç, Azim, Mücadele Ve Mucize

Sizce başarmanızın önündeki en büyük engelliniz ne? Cevabınızda fırsat verilmesi, engeller hatta muhtelif gerekçeleri duyar gibiyim.. devam edecek olursak..

Bilindiği üzere insan düşünen, anlayan, öğrenen, ilerleyen dahası tüm canlılardan daha akıllı hatta zeki olduğunu düşünen bir canlı.. bu varsayım doğru diyecek olsak bile sanırım atladığımız bazı önemli detaylar var.. öncelikle bunu genellememek.. dahası tersine de koşulsuz inanmamak lazım.. bu konuda uyarının sebebi biraz kriz dönemleri biraz da durgunluk yani sıkıntılı dönemler.. çünkü öncelikle bu tür zamanlarda sonra ise alışkanlık haline getirip neredeyse sürekli sorunlardan, engellerden bahsediyoruz.. bir türlü bazı gerçekleri, örneğin dünyanın kendi etrafımızda dönmediği gibi, hatta bir konuda tek haklı olamayacağı gibi bazı konuları nedense, özellikle istediğimiz olmuyorsa, kabul edemiyoruz.. öyle ki bazı durumlarda sanki sürekli mazeret üreten, mızmızlanan çocuklar gibiyiz.
Bu yaklaşımı bazen farkında olmadan hatta bazı durumlarda bilinçli olarak sürdürüyoruz galiba.. çünkü yaşadığımız bazı sorunların, başarmak için çabalarımızın yetersiz olmasının hatta engellerin başka türlü açıklaması olamaz.. sanırım.. ya da bence öyle de… belki sizin için öyle olmayabilir…
Öyle ki her şeyi ne kadar iyi bildiğimiz, tüm sorunları çözebileceğimiz hatta sorunların karşımıza çıkmaması hayali, ütopyası üzerine kurulu bir sanal, hayali bir dünya yaşıyoruz çoğumuz..
İsterseniz yeniden düşünün. Mücadele ve başaracağına inanmaktan başka çözüm yok, belki bu aşamada aynı düşünceyi paylaşıyorsunuz ya da hala aynı düşüncedesiniz ve başaracağınıza henüz inanmıyorsunuz. Oysa siz inanmazsanız zaten işimiz zor.
Hayatta karşımıza muhtelif zorluklar, sorunlar hatta engeller çıkar ve içinde yaşadığımız dünyayı düşününce böyle olması da aslında oldukça doğaldır.
Başarınızın önündeki muhtelif sorunlara, yaşadığınız sıkıntılara kısaca “engeller” diyecek olursak… çözüm (hadi pay bırakalım.. çözüm imkanı diyelim) aslında oldukça basit. Sakın ancak bir mucize gerek deyip hiçbir şey yapmama hatasına düşmeyin. Mucize için de başarma isteği ve azim şart.. öyle istemekle ve mücadelesiz gerçekleşecek bir mucize ise hayal.
Mucizeler belki de başucunuzda, elinizi uzatsanız başaracaksınız ve denemeden bilemezsiniz. Başarmak istediğiniz ne ise iyi odaklanın, hazırlanın, azimle çalışın, gerçekten mücadele edin, boş hayale kapılmayın, çevrenizdeki olumsuz düşünce ve sen başaramazsın şartlamalarını aşın, hedefinize yönelin ve başarmaktan asla vazgeçmeyin.
“Her şeyin size karşı olduğunu düşündüğünüz zaman, uçakların rüzgârla değil rüzgâra karşı uçtuğunu hatırlayın. “ Henry Ford
Facebook sayfamda kapak resmine aşağıdaki bölümü eklemiştim.
• Hayallerinizin peşinde koşun, koşamıyorsanız yürüyün, yürümek sorun ise aklınızdan hiç çıkarmayın hayallerinizi, asla bırakmayın onları.
• Hayallerinizi bırakırsanız sizden geriye ne kalır iyi düşünün.
• Bırakırsanız eğer kendinize dahil kimseye haksızlık etmeyin. Anlamı kalmaz.
• Zamanı gelince hazırlıklı olursanız bir gün şansınız dönebilir, başarabilir ve hayalleriniz gerçekleşebilir.
• Eğer gerçekten çok isterseniz belki de hayalleriniz size gelebilir.
Bazılarımız sadece bir mucize bekleriz, olmayacak hayaller peşinde koşarız. Başarmak isteriz ama mücadele etmeyiz. Sakın bu tür insanlardan olmayın. Engeller ne kadar büyük olursa olsun bazı şeyleri başarmanızın önündeki engel olmayın, kimseye de müsaade etmeyin bu konuda.
Başarmak istiyorsanız unutmayın, “Engellere çözüm; inanç, azim, mücadele ile mümkün. Mucizeler de ancak böyle oluşur..”
Önce çevrenize bakın sonra bir araştırma yapın isterseniz.. Bakın bakalım oturduğu yerden mucize yaşayan olmuş mu, sorunları çözen var mı, mücadelesiz başarı var mı?
Başaracağınıza inanın, azimle mücadele edin, engelleri nasıl aşabileceğinize zaten göreceksiniz, belki de kendi mucizenizi gerçekleştireceksiniz. Ne dersiniz?
Not: Başarının önündeki en önemli engel, fiziksel, imkansızlık veya çevresel değil. Başarmak öncelikle düşünce yapısı ile ilgilidir. Başaracağına inanmayanlar zaten başaramaz.
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z