Düşünce Egzersizleri

Uzun zamandır düşünecek vakit bulamadığımı fark ettim. Her halde bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük düşüncelerden uzaklaşmaktır.

Düşünmek için tek başına kalabildiğin vakitlerin olacak elbette birde çok yorgun olmayacaksın. Düşünmek çok mu önemli diyebilirsiniz? Hiç bir şey düşünmeden uyumanın güzel olduğunu da söyleyebilirsiniz? “Veya en iyisi düşünmemek, düşündükçe her şey daha kötü geliyor da” diye düşünebilirsiniz. Asla düşünmekten vazgeçmeyin. Çünkü düşünmeden ilerleyemez ve düşünmeden yanlış ve doğruları fark edemezsiniz.
Mutlaka kendinize haftada birkaç kez derin düşünme zamanı ayırın.
Siz düşünmekten kaçtıkça düşüncelerinizde kaçıyor mu sanıyorsunuz? Aksine biriktiriyorsunuz. Biriktire biriktire bir anda kendinizi büyük bir psikolojik bunalım içinde de bulma tehlikesi içine giriyorsunuz.
O halde ne yapacaksınız?
Sessiz sakin ve özellikle yalnız bir vakti kendimize ayırarak zaman sınırı da yaşamadan düşüncelere dalacaksınız. Son günlerinizi, yaşadıklarınızı, çevrenizi düşünün. Geleceğe yönelik beklentilerinize ve bunlara ulaşmak için önünüzdeki engelleri analiz edin.
Aklınıza gelen olumsuzlukların nasıl düzelebileceğini de düşünün. En son mutlaka güzel olumlu düşünceler ile ayırdığınız vakti sonlandırın. İnanın kendi kendinize yaptığınız bu egzersizler yaşamınızı güzelleştirecek.
Düşünceler yaşamımıza yön veriyor özellikle isabetli yaptığımız değerlendirmeler ile doğru düşünceye ulaşabilir ve yanlış düşüncelerimizi de değiştirebiliriz.
Kendinize gün içinde de 5-10 dakikalık düşünce egzersizleri yapacak sessiz, sakin ve karanlık bir yer bulun. Bulduğunuz ortam karanlık değilse bile sorun değil gözlerinizi kapattıktan sonra gözünüzün üstüne örteceğiniz bir bez de aynı ortamı sağlar. Sonra kendinizi rahat bırakın ve unuttuğunuz bir şey var mı? diye düşünün.
Mutlaka aramanız gereken veya tamamlamanız gereken bir iş aklınıza gelecektir. Bu düşünce egzersizlerini ihmal etmezseniz kendi bedeninizi yenilerken unuttuğunuz ihmal ettiğiniz iş ve kişilerin de kalmadığını göreceksiniz.
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z