Bir Etkinliğin Ardından

Bilindiği üzere firmalar çeşitli etkinliklere, zirve ve konferanslara katılımcı, kişiler ise ziyaretçi olarak katılırlar. İş dünyasının koşturması, yöneticilerin yoğunluğu ve etkinliklerin sıklığı da malum..Katılımcı firmalar ziyaretçilere kendilerini tanıtmaya çalışırken, yöneticiler katıldıkları etkinlikte hem diğer firmaların (müşteri ve potansiyel müşteri) yöneticilerini takip ederken panel ve seminerlerden ise olabildiğince yararlanmaya çalışırlar.

Ben de fark ettim bu aşamaya kadar yazının girişi ve genel gidişi sıkıcı oldu.. ama bunun bir sebebi var..
Yazı da amaç olan biteni aktarmak değil aslında ıskaladığımız detaylara dikkat çekmek…
Şimdi lütfen biran için durun ve katıldığınız son veya son birkaç etkinlikteki katılımcı firma, olabilirse yöneticilerini ve genel katılımcı profilini hatırlamaya çalışın lütfen..
Sanırım biraz zor olacak… çünkü katımcı firma olarak satış peşinde idiniz, ziyaretçi iseniz de olabildiğince çok stanttan ve akan bilgiden yararlanmaya çalıştınız..
“Ürünlerimiz hakkında bilgi verebilir miyim?”
“Hizmetlerimizde bir numarayız”..
“Yapılan falan araştırma, piyasa verileri, satış rakamlarımız…”
“Bir broşürümüzü verelim”
 “Şirketimizde hangi oranda engelli istihdam ettiğimizi bilmiyorum”
“Bizim iş biraz ağır.. o nedenle kadın ve engelli istihdamı yapamıyoruz ne yazık ki..”
“Yine de iş müracaatları için İK bölümümüze CV gönderebilirsiniz”
“Eğer ürünümüzü bu etkinlikte alırsanız % x indirim”
“Promosyonları oturum çıkışında dağıtıyoruz.”
“Meşhur konuşmacı kitabını falanca stant ve filanca saatte imzalıyor..”
Kısaca tanıtım, pazarlama ve olabilirse satış odaklı onlarca kişiye muhatap oldunuz ziyaretçi olarak.. Ve daha ortalarda uçuşan onlarca cümle neredeyse uğradığınız her stantta.. Nedense önceki yazılarımdan bir bölüm aklıma geldi aniden..
2010 yılı Ekim ayındaki yazımda; “Yazılı ve görsel basında engellilerle ilgili çeşitli haberler yayınlanıyor. Eğer engelli değilseniz, aile veya yakın çevrenizde engelli yoksa ya da işiniz gereği engellilerle çalışma yapmıyorsanız söz konusu haberler size bir şey ifade etmeyebilir. Belki insan olarak üzülürsünüz bazı uygulama ve haberlere ama hepsi o kadar. Çünkü siz konunun dışındasınız..
Durun, hemen alınmayın. Niyetimiz üzüm yemek… ne suçlamak ne de kimseyi gücendirmek değil amacımız” diye yazmışım..
Niye mi aklıma geldi bu satırlar?
Engelsiz Kariyer çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunlardan özellikle önem verdiği bir etkinlik ise “İnsan Kaynakları Zirvesi” ve her yıl artan destek ve ilgi ile çalışmalar devam ediyor. Hatırlanacağı üzere;
16-17 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi 'nde Türkiye'nin İlk Engelliler İnsan Kaynakları ve Kariyer Portalı Engelsizkariyer.com'un ev sahipliğinde, 'Mobingi Önlemek Ustalık İster' başlıklı mobingsiz, engelsiz bir iş yaşamı mümkün sloganı ile Engelsiz Kariyer Akademi Buluşması yapıldı.
Buluşma Programı:
1.Gün | 16.02.2011 | Çarşamba
Moderatör : Mehmet Kızıltaş
                      Engelsiz Kariyer Kurucusu
Konuşmacı : Çağlar Çabuk 
                        Profesyonel Koç / Mobbing Eğitim ve Destek Merkezi Kurucusu 
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z