2012 yılında Türkiye'nin On Başarılı Genci Kim?

Uzun bir aradan sonra herkese Merhaba! Dünya'nın dönüşüne yetişmeye çalıştığımız bu güzel kış aylarında ülkemizden seçilen 13 başarılı isimden sizlere bahsetmek istiyorum. Genç nüfus oranımızın yüksek olduğu ülkemizde rol model başarılı gençlere ulaşarak isimlerini bizlerle paylaşan projelerden birisini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Her sene düzenlenen TOYP projesi, dünyanın en büyük üçüncü gençlik sivil toplum örgütü olan JCI- Junior Chamber International (Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler) Derneği Türkiye Şubesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin alanında en eski sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık projelerinden birisi.
Dünyanın en prestijli ödüllü olan “Ten Outstanding Young Persons Of the World” programının Türkiye finalleri olan TOYP - Türkiye’nin On Başarılı Genci’ projesi bu yıl yine alanında en başarılı çalışmalara imza atan finalistlerine ödüllerini İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen görkemli bir törenle verdi. Açılışta JCI'ın kendi çalışma arkadaşlarından oluşan koronun muhteşem dinletisi ve müziğiyle birlikte herkes büyülendi.
Ödül alan isimler arasında benim de olmam ve bu ödülü onca iddialı aday arasından seçilerek almaya hak kazanmam ise gurur vericiydi. Sosyal sorumluluk ve insanlığa hizmetimin en güzel armağanı olan bu güzel ödül; aynı hizmetlerin benim için bundan sonra da artarak devam edeceğini bana her an hatırlatacak. Engelsizkariyer.com projemizle katıldığım ödül töreninde yaşadığım o heyecanı hiç unutmayacağım ve ömür boyu da benimle yaşayacak.
Ödül töreninde organizasyonun belirlediği isimlerden çok büyük ilham aldım. Sınırlarımızın dışında bizi temsil eden başarılı isimlerden haberdar olma şansına eriştim. Ülkemizde ve dünyada gençlerimizin hiç de boş durmadıklarını alanlarında başarılı çalışmalara imza attıklarını dünyada bizi en iyi şekilde temsil ettiklerini gördüğümde yapılacak daha çok işimiz olduğunu anladım. Gençlere rol model olacak bu isimleri tek tek sizlere anlatmak isterdim doğrusu... Şimdi gelin bu isimlerin kimler olduğuna birlikte bir göz atalım.
Her yıl dünya çapında düzenlenen ve alanında fark yaratan çalışmalara imza atan 18-40 yaş arası gençleri ödüllendiren TOYP programının 2012 yılı Türkiye finalistleri şöyle;
· Hasibe Kızıltaş - İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet
· Melahat Bilge Demirköz - Bilimsel Önderlik
· Tülin Akın - İş Dünyası, Ekonomi/Girişimcilik,
· Can Yeğinsu - Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi
· Aslı Jackson - Kültürel Başarı
· Mehmet Enes Kutluca - Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik
· Yusuf Çopur - İnsan Haklarına ,Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı
· Nuh Gedik-Fen ve Teknik Gelişme
· Yakup Akyol-Kişisel Başarı
· Fikri Y. Avcı-Tıbbi Yenilik ve Buluşlar
 
Gecenin özel ödüllerini alan isimler ise şöyle:
· Hasan Söylemez: JCI Türkiye Senatosu Özel Ödülü
· Evrim Gözener: JCI Türkiye Özel Ödülü
· Ertuğrul Belen: GGH Özel Ödülü
 
Türkiye'de 18. kez düzenlenen program 16 Kasım'da gerçekleştirilen Gala Gecesi’nde iş dünyasından konukların yanı sıra programın jüri komitesinde bulunan isimlerden de katılım oldu. 10 kategori için toplam 51 duayenin görev aldığı jüri komitesindeAyla Algan, Behzat Gerçeker, Murat Yalçıntaş, Şafak Pavey, Nasuh Mahruki gibi isimler adayları değerlendirdiler.
Peki bundan sonra adayları neler bekliyor bir bakalım. TOYP 2012 Türkiye finalistleri 2013 yılında düzenlenecek JCI Dünya Kongresi’nde ülkemizi temsil edecekler. Türkiye, TOYP Programı’nda şimdiye kadar katıldığı dünya finallerinde toplam yedi kez birincilik elde etti. Benim hedefim de Dünya Birinciliği ve alanımda benimle yarışacak bir çok proje olacak ancak ülkemi en iyi şekilde temsil etme şansına erişeceğim. Tüm arkadaşlarımızla 2013'de dünya birinciliğine koşuyor olacağız. Şansımız açık olsun...
Gençler engelli engelsiz başarılarla hep birlikte el ele verip ülkemizi dünya arenasında en iyi şekilde temsil etmek sizin elinizde.
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z