Tanışma ve Sohbet Merhaba İle Başlar

Merhaba dahi demediğimiz, tanımadığımız kişiler hakkında ne yazık ki istemesek de bazen önyargı bizi yanlış yönlendirebilir. Dış görünüş, giyim, dikkatimizi çeken bir karakteristik veya sonradan oluşmuş özellik, görünüm kısaca bizi yanıltabilir. Çünkü bu öğeler kişinin karakteri, iç dünyası, hayata bakışı ve onu tanımlamaktan uzaktır. Özellikle dış görünümden veya bazı hareket engellerinden kaynaklanan ilk izlenim genelde ciddi şekilde yanıltıcıdır. Bizi biz yapan sadece görüntümüz, hareketlerimiz konuşmamız, duymamız veya görmemiz hatta dış dünyayı kavramamız dahi değildir.

İsterseniz Gelin Tanışalım Ve İlk Merhabayı Biz Diyelim.  Malum Tanışma Ve Sohbet Merhaba İle Başlar.

Sadece Merhaba Demek Bile Karşımızdaki Kişiye Yönelik Bizim Düşünce Engellerimizi Kaldırmamıza Yardımcı Olur. Böylece "Önyargılarınızı Aşın" Bir Sonraki Aşama İçin “Engel Olma, Destek Ol” Fikrini Harekete Geçirmek Gerekiyor. Böylece “Sempati, Empati Ve Hayatın Gerçekleri” Sizin İçin Anlamlı Hale Gelir. Engellilere Bakış Açısı Bizi Genel Olarak Yönlendirir. Başarı Ve Engeller İlk Aklımıza Gelen Zıt Gibi Görünen Kelimelerdir. Ne Yazık Ki Kadınlar Ve Engelliler Çoğu Zaman Bizim, Bazılarımızın Olumsuz  Düşüncelerimizden Dolayı Ciddi Sıkıntı Çekmekteler.  Oysa Bu Olumsuzluğu Aşabiliriz. Böylece Bir Engelim Vardı… Deyip Yeni Bir Sayfa Açmamız Mümkün. Düşüncelerimiz, Eylemlerimiz Ve Sonuçlar Doğal Olarak İlişkiseldir. Ben Ya Da Biz, O Ve Onlar Demeyip Hepimiz İçin Aynı Bakış Açısı İle Hareket Etmeliyiz. Bir Mâniniz Yoksa... Bunu Yapabilirsiniz. Hatırlamamız Ve Söylememiz Gereken Şey; Başkası Olma Kendin Ol. Engelsiz Yaşam Mümkün, Gerçekten İstersek. Kısaca; İstemek, Çalışmak, Hazır Olmak Ve Başarmak. Unutmayın Başarı Bulaşıcıdır. 'Başarılı Olmayı Kim İstemez' Mi Dediniz? 'Başarılı Olmayı Kim İstemez' Diye Sormak Dahi Anlamsız. Böylece Engellere Çözüm; İnanç, Azim, Mücadele Ve Mucize Gerçekleşmesi Mümkün Olur. Bunu Sosyal Sorumluluk Hissetmek Ve Başarı İçin Yapmalıyız. Girişimciye Ve İş Arayana Engel Olmayın! Bunu Siz Bir Danışman Söylüyorsa Hemen Önyargı Devreye Girmesin. Çünkü Projeler, İşbirliği Ve Danışmanlara Yönelik Yaklaşımlar Bazen Olması Gerektiği Gibi Olmuyor. Oysa Engelsizlik Hayal Mi? Sorusuna Cevap Tabi Ki Hayal Değil Olacaktır. Böylece Engellilerle İlgili Haberler Dikkatinizi Çekmeye Başlar. Yeni Yıl Yeni İş Fırsatları Ve Başarı... Kapsamında Konuşmak Mümkün Olur. Dahası Hiç Bir Etkinliğin Ardından Engelli Arkadaşlarımız Yine Bana Hüsran Yine Bana Hasret… Veya Belki De Suçlu Benim!!! Demeyecek. Sonuç Olarak Da "Ayna, Beklentiler, Hayaller Ve Gerçekler” Örtüşebilecektir.

Bu yazı bilinçli olarak özel bir kurgu ile yazıldı. Umarım dikkatinizi esas konuya ve mesaja çekmiştir. Bu arada geçen yıllar itibarı ile Engelsizkariyer.com sitesinde muhtelif yazılarım yayınlanmış. Yazıların başlıkları aşağıda listeledim. Tümünü veya istediğiniz yazıyı okuyabilirsiniz.

Sitede yayınlanmış yazılarımın en sondan ilk yazıya listesi:

 

1.            Tanışma ve Sohbet Merhaba İle Başlar

2.            Sosyal Sorumluluk Hissetmek ve Başarı

3.            İstemek, Çalışmak, Hazır Olmak ve Başarmak

4.            Bir Mâniniz Yoksa...

5.            Girişimciye ve İş Arayana Engel Olmayın!

6.            Engelsiz Yaşam Mümkün, Gerçekten İstersek

7.            Unutmayın Başarı Bulaşıcıdır

8.            Sempati, Empati ve Hayatın Gerçekleri

9.            Ben ya da Biz, O ve Onlar

10.          Düşüncelerimiz, Eylemlerimiz ve Sonuçlar

11.          Bir Engelim Vardı…

12.          Başkası Olma Kendin Ol

13.          Engellere Çözüm; İnanç, Azim, Mücadele Ve Mucize

14.          Yeni Yıl Yeni İş Fırsatları Ve Başarı...

15.          Engel Olma, Destek Ol…

16.          Projeler, İşbirliği Ve Danışmanlara Yönelik Yaklaşımlar

17.          "Ayna, Beklentiler, Hayaller Ve Gerçekler”

18.          Engellilere Bakış Açısı

19.          Başarı ve Engeller

20.          Engelsizlik Hayal mi?

21.          Kadınlar Ve Engelliler

22.          Bir Etkinliğin Ardından

23.          Yine Bana Hüsran Yine Bana Hasret…

24.          Engellilerle İlgili Haberler

25.          Belki de Suçlu Benim!!!

26.          "Önyargılarınızı Aşın"

27.          'Başarılı olmayı kim istemez' mi dediniz? (1)

28.          'Başarılı olmayı kim istemez' mi dediniz? (2)

29.          Merhabalar

 

http://www.engelsizkariyer.com/BolumYazarlar.aspx?AuthorID=3&sayfa=1

 

Engellilere destek niteliğinde atacağınız her adımın, Merhaba ile başlayacak iletişimin büyük önemi var.

Keyifli okumalar dilerim.

Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z