Soma’ya Saygıyla

3 Mayıs 2014 sabahı uyandığımızda Soma'dan gelen haberlere inanamadık, her dakika hayat daha fazla durdu... Bu sadece bir kaza değildi!..

NİÇİN bu sonuçları yaşıyoruz? Nasıl bir zihniyet bu sonuçları güzel ülkemizde NORMAL kılıyor? ki bunları tekrar tekrar yaşamaya devam ediyoruz?
İNSAN'ın söz konusu olduğu bir durumda bir İNSAN sağlığı güvenliği BİLİNCİ ve güvenlik KÜLTÜRÜnden bahsetmemiz ve gereğini yapmamız gerekirken, bunun üzerine daha kaç işçi hayatını kaybetmişti? ve NİÇİN?
İş sağlığı güvenliğinin (İSG) zorunluluktan çok "gereklilik" olduğu idrakinin daha fazla ihtiyaç hissedildiği bir sabahtı o yaşadığımız...
• İşçilerimiz, işverenlerimiz, İSG uzmanları, eğitimciler, yasa koyucular, müfettişler, gerçekten ne yapmaları gerektiğini bilip bunu yapmıyorlarsa, NİÇİN yapmaları gerektiği gibi en önemli KÖK nedenin atlanmakta olduğu aşikardır.. Kimse varlık sebebini unutmasın!..
• Sevdikleri ve aileleri için ekmek parasını düşünen işçilerimiz, aynı gerekçeyle güvenlik bilincinin de peşini bırakmasın, sevdiklerini düşünsün... Bunu yaparsa zaten işini de düşünmüş olacaktır...
• Güvenlik koşulları sağlanmadan o iş yerinde çalışmamak, işsiz kalma riskini değil, yaşam riskini büyütür... Sen hayatta olmazsan geriye ne kalır?
• İşveren, performansı arttırmak, daha fazla kazanmak istiyorsa önce bunu ona sağlayacak İNSAN'ı korumalıdır, birinci vazifesi bu olmalıdır. Hizmet içi eğitimler, bilinçlendirmeler gerçekten gerektiği için yapılmalı... Yasal zorunluluk olarak bakıldıkça sonuç almak çok mümkün değildir!..
• Özetle, herkes VARLIK SEBEBİ'nin, öz sorumluluklarının farkında olmalıdır.
Eğitim ve bilince her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu bilinç, yapılması gerekenleri zorunluluk olmaktan çıkarıp "gereklilik bilinci"ne taşıyacak ve bunu yaşam biçimi haline getiren "kültür" ancak bu şekilde oluşacaktır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda Soma'ya saygıyla...
Alt Logolar
Sosyal Medya’da takip edin!
App Store Google Play
Copyright © 2005 - ∞ Engelsizkariyer.com - Her hakkı saklıdır.
EngelsizKariyer.com, sosyal girişimcilik markası olarak EK EĞİTİM İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.' ye ait bir sitedir.
Engelsizkariyer.com Logo
z